Strelcima „Heroj Srbe“ tri odličja na šampionatu države u Subotici

SUBOTICA, 21. septembar 2024 – Domaći takmičari Spartaka dominirali su na Prvenstvu Srbije serijskom malokalibarskom puškom u Subotici, ali su zapažene rezultate imali i strelci smederevskog „Heroj Srbe“, koji su osvojili tri bronzane medalje, dve u pojedinačnoj i jednu u ekipnoj konkurenciji.

U ovoj disciplini žene i muškarci se takmiče u jedinstvenoj, muško-ženskoj konkurenciji. Muškarci su brojniji, ali dame su na ovogodišnjem državnom šampionatu bile uspešnije. Junak dana bila je prva perjanica Spartaka, Jelena Todorović, koja je osvojila dve pojedinačne zlatne medalje i najviše doprinela ekipnim titulama šampiona i vicešampiona koje je su izborili strelci domaćeg kluba.

Todorovićeva je u prvom delu programa pobedila u gađanju MK puškom iz ležećeg stava (40 metaka), sa 364 kruga, tri više od drugoplasiranog Dragoslava Radakovića, člana Vojnika iz Subotice, dok je treći bio Saša Ilić („Heroj Srba“, Smederevo).

Jelena Todorović je bila ubedljivo najpreciznija u drugoj disciplini, gađanju iz trostava (3 puta 20 metaka), zabeleživši 530 kruga. Uz Jelenu, na pobedničko postolje popeli su se Jovana Stojadinov iz Uljme i veteran Novica Petrović („Heroj Srba“), šampion iz 2023. godine.

Tim Spartaka, koji je predvodila Todorovićeva, a u njemu bili i Vladimir Vujković Bujin I Milan Jarić, je odbranio titulu ekipnog prvaka države u trostavu, dok je u gađanju puškom iz ležećeg stava bio drugi. I titula ekipnog prvaka u gađanju puškom iz ležećeg stava ostaje u najsevernijem gradu Srbije, jer u ovoj disciplini je trijumfovao tim subotičkog Vojnika (Dragoslav Radaković, Tibor Martin i Slaven Ledenski).

U nastavku vikenda, Spartak će organizovati Prvenstvo Srbije vojničkom puškom.

Ležeći stav:

  1. Jelena Todorović (Spartak) 364, 2. Dragoslav Radaković (Vojnik) 361, 3. Saša Ilić („Heroj Srba“) 356…

Ekipno:

1. Vojnik, Subotica (Radaković, Marton, Ledenski) 1.055, 2. Spartak, Subotica 1.050, 3. „Heroj Srba“, Smederevo 1.042…

Trostav (3 puta 20 metaka), pojedinačno:

  1. Jelena Todorović (Spartak) 530, 2. Jovana Stojadinov (Uljma) 509, 3. Novica Petrović („Heroj Srba“) 507…
  2. Ekipno: 1. Spartak, Subotica 1.493, 2. Stražilovo, Sremski Karlovci 1.453, 3. Vojnik, Subotica 1.420…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!